Skolens bygninger

FLØNG SKOLESKOLENS BYGNINGER

Hovedskolen opført 1898. I funktion som skole til 1963. Rummede også førstelærerboligen (venstre halvdel).  Efter 1963 ombygget til 3 lærerboliger. Nu overgået til Sognets Hus.
“Fløng nye Skole” fra 1915 (af nogle kaldet “Mellemskolen” da den lå mellem forskolen og hovedskolen. Skolestue længst væk, andenlærerbolig ud mod vejen. Nu privatbolig: Fløng Byvej 8.
Forskolen opført 1909. Skolestuen længst væk – mod øst, bolig for forskolelærerinden ud mod vejen.
Forskolen set fra østsiden, altså mod skolestuen. Fotografen står på den gamle legeplads. Nu privatbolig; Fløng Byvej 10.
Første del af den nuværende skole, færdig 1957. Længen på tværs rummer dels gymnastiksal, dels bad og omklædning, og over denne lå sløjdsalen, senere håndgerning og nu klasseværelse. I højre hjørne ses en del af inspektørboligen, nu Fløng Klubben.
I den langsgående længe var der 2 klasseværelser, og nærmest os bibliotek og læsestue. Over bibl. Og læsestue var der en lærerbolig, nu seniorklubben. Over klasseværelserne skolekøkkenet, senere håndgerning og nu klasseværelse. Bemærk de 2 lærerhaver.
Fly-foto fra 1956 af landsbyen Fløng. Bemærk den smukke stjerneudstykning, alle 7 gårde ligger stadig i landsbyen. Find dem, kirken og byggepladsen, som blev til gymnastiksalen mm.
Fly-fofo fra april 1978 med den nu fuldt udbyggede skole, den gamle landsby og en del af de nye udstykninger. Foto: Fritz Ole Jensenius, “fotografen”: Nils Rosengaard.                           Siden lavet dec. 1999.